lördag 20 oktober 2012

Sojafärs limpa

Kvällens middag var lite av ett experiment köttfärs byttes ut mot Sojafärs. Det fungerade utmärkt möjligen blev färslimpan lite lös men gott blev det.
Till färslimpan åt vi stekt potatis och tomatsallad.

Sojafärslimpa.
1 l vatten+1.5 buljongtärning
3 dl Sojafärs (koka upp buljongen och rör ner sojafärsen,låt svälla i 20 min.
1gul lök (fint hackad)
1röd lök (fint hackad)
3/4 dl havregryn
1dl mjölk
1dl riven ost
2 ägg
Svartpeppar
Oregano
1 tsk rökessens
3msk smör
En skvätt olja
Börja med att blottlägga havregryn i mjölk,låt svälla medans löken steks.
Smält smör och häll i oljan stek löken på låg värme i kanske 20 minuter.
Pressa ur vätskan från färsen och blanda med övriga ingredienser och forma en limpa och grädda i ugnen tills det är klart.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser gott ut. Har du blivit vegetarian på gamla dagar? ;)

Syster

Andreas sa...

Inte direkt men sojafärs är ett bra alternativ till köttfärs!