tisdag 27 januari 2009

Fem på middag men mat till tre (recept 48)

Två av fem vid middagsbordet är vegetarianer, dock inte Stockholms-vegetarianer så de kunde alltså inte äta kvällens kyckling med grön curry.
Är osäker på om jag skrivit ner receptet Kyckling med grön/röd curry.
Så här brukar jag göra:
1 paket (1 kg) wok grönsaker
1 paket kycklingfilé (delat i lagom stora bitar)
3 burkar kokosmjölk (endast själva kokos röran inte vattnet, tex. ICA's egna märke så är det liksom uppdelat)
1 citrongräs
1 Limeblad
3 klyftor vitlök (krossad)
1 msk grön/röd currypasta gärna mer om man vill ha hetta)
lagom med fisksås
lagom med ostronsås
olja till stekningen
Hetta upp oljan och fräs curryn och citrongräset en liten stund. I med grönsakerna och fräs tills de vätskar ur. Tillsätt kyckling och såserna. Häll i kokosmjölken och små koka tills kycklingen är klar.

2 kommentarer:

Vidde sa...

Faster är INTE vegitarian.

Andreas sa...

Det stämmer men jag glömde att hon går den rätta vägen :)